ایلام بیدار09:04 - 1398/05/27

نقش صندوق‌های تخصصی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در جهت‌دهی به صاحبان خلاقیت

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت توسط صندوق‌های تخصصی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌تواند جهت‌دهی مناسبی به صاحبان ایده و خلاقیت داشته باشد.

به گزارشايلام بيدار، زهرا ساعی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ششم توسعه، مجلس شورای اسلامی تأکید زیادی بر فعالیت صندوق‌های تخصصی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان داشته است و دولت هم توسط همین صندوق‌ها می‌تواند جهت‌دهی مناسبی به صاحبان ایده و خلاقیت داشته باشد و از طریق مشاوره‌های علمی و کمک مالی و نظارت، زمینه‌ساز موفقیت این مجموعه‌ها بوده و از ابتدا تا انتها همراه جوانانی باشد که خواهان پیشرفت و توسعه کشور هستند.

وی افزود: یکی از این صندوق‌هایی که به همین منظور تشکیل شده، صندوق نوآوری و شکوفایی است که با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان می‌تواند زمینه‌ساز شکوفایی علمی باشد و ما را در دستیابی به اهداف اقتصاد دانش بنیان کمک کند.

ساعی در زمینه نقش شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد و عبور از تحریم‌های یکجانبه آمریکا، گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و موضوع مهم اشتغال و خیل کثیر فارغ‌التحصیلان بیکار که گفته می‌شود سالانه جمعیتی بین 500 هزار تا یک میلیون نفر هستند و با در نظر گرفتن محدودیت‌های دولت در جذب این نیروها، باید قبول کرد توجه مناسبی به ورودی و خروجی دانشگاه‌ها و در نهایت اشتغال نیروهای متخصص نشده و همین مسئله باعث آمار بالای بیکاری در کشور شده است.

وی ادامه داد: بدنه دولت بسیار فربه شده و با توجه به اینکه بحث چابک‌سازی در برنامه توسعه پنجم و ششم را هم داشتیم دیگر نباید انتظار جذب فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها را در مراکز و داستگاه‌های دولتی داشته باشیم و این اتفاق در واقع انجام‌پذیر نیست لذا ما باید به دنبال روش‌هایی باشیم که اشتغال برای نیروهای متخصص را فراهم کنیم تا باعث رونق، توسعه و باروری اقتصاد کشور شود که نتیجه آن در آینده، بالا بردن تولید ناخالص ملی و تقویت اقتصاد در سطوح کلان منطقه و جهانی می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ما در حال حاضر در کشور الگوهای موفق و خوبی در زمینه شرکت‌های دانش بنیان داریم که می‌توانیم با استفاده از جوانان باهوش، متخصص و صاحب ایده کشور، فضای مناسبی برای پیشرفت و تکثیر این مجموعه‌های علمی فراهم کنیم، تصریح کرد: این مسأله زمانی محقق می‌شود که دولت به عنوان یک دستگاه نظارتی و نه متصدی، ایفای نقش کند. اگر با مدیریت درست در این مسیر حرکت کنیم به راحتی می‌توانیم شاهد مهار بیکاری در سطح فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها باشیم.

نماینده تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس ادامه داد: در گذشته شرکت‌های دانش بنیان خیلی گمنام و ناآشنا بودند اما خوشبختانه در 10 سال اخیر با قوانین مناسبی که وضع شده شرایط بهتری اتفاق افتاده و توجهی که دولت‌ها کردند منجر به مناسب شدن زمینه رشد این مجموعه‌ها شده است.

ساعی خاطرنشان کرد: ساخت شهرک‌های دانش بنیان در بسیاری از نقاط کشور باعث توسعه مطلوب این مراکز تخصصی شده است، هرچند که هنوز جای کار زیادی داریم. بنده به عنوان یک نماینده جوان میزبان تعداد زیادی از این نیروهای متخصص و با استعداد بوده‌ام که صاحب ایده‌های فوق العاده‌ای بودند که همگی خواهان اشتغال هستند که باید گفت اگر دولت به عنوان ناظر، زمینه‌ساز و فراهم‌کننده شرایطی باشد که جوانان ترغیب به فعالیت و سرمایه‌گذاری مالی و فکری در این حوزه‌های علمی شوند، اتفاقات بسیار خوب و روشنی در انتظار اقتصاد کشور خواهد بود.

انتهای پیام/ش