ایلام بیدار08:40 - 1397/11/17
قطار انقلاب در ایستگاه چهلم(21)؛

"توسعه و آبادانی"؛ ارمغان 40 ساله انقلاب در ایلام

مقایسه آمار شاخصه های توسعه ای قبل و بعد از انقلاب و در طی 40 سال گذشته نشان از عمران و آبادانی شهرستان ایلام دارد.

گروه اجتماعی ایلام بیدار::در ادامه سلسله گزارشات پایگاه خبری ایلام بیدار در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این بار می خواهیم یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان را مورد بررسی  قرار دهیم، انقلابی که به دست مردم آغاز شده، به پیروزی رسیده و استمرار پیدا کرده و امروزه اهمیت آن بر کسی پوشیده نیست.

همانگونه که در گزارشات قبلی اشاره شد با فروپاشی رژیم طاغوت خون انقلاب اسلامی در رگ ها تقویت شد و از همان زمان تاکنون علی رغم فراز و نشیب ها انقلاب راه خود را محکم و استوار تر از گذشته طی کرده است.

خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در طی این مدت از عمر با برکت خود آن گونه است که بنا بر شواهد و آمار موجود قابل قیاس با قبل از انقلاب نیست و در برخی کاراکترهای پیشرفت مقایسه میان بودن و نبودن است.

یکی از استان هایی که با شکل گیری انقلاب اسلامی از روند توسعه ای برخوردار بوده استان ایلام که در غربی ترین نقطه کشور قرار دارد؛ استانی که دستاوردهای آن در بعد از انقلاب هنوز که هنوز مورد توجه رسانه ها است.

یکی از دلایل جلب توجه به استان ایلام این است که این استان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با شروع جنگ تحمیلی یکی از استان های درگیر با جنگ در طول هشت سال بود که به گفته برخی تحلیلگران در استان ایلام با در نظرگرفتن اینکه ایلام تا یک الی دو سال بعد از جنگ نیز درگیر حوادث پس از آن نیز بوده و با احتساب هشت سال جنگ 10 سال از توسعه بازمانده است.

به نوعی با همه هر آنچه از جنگ برای این استان به جا ماند بلافاصله ساز و کارهای لازم برای توسعه استان ایلام ترسیم و سال به سال این میزان با پیشرفت هایی در حوزه های مختلف به خصوص بعد از سفر مقام معظم رهبری به استان ایلام رو به رو شد.

به همین علت و علیرغم این وقفه 10 ساله اما باز امروز این استان در سطح کشور در بسیاری از پارامترها حرفی برای گفتن دارد؛ علیرغم همه مشکلات و جنگ هشت ساله و یا بعد از آن به موفقیت هایی نیز دست پیدا کرده است که یکی از این حوزه ها شهرستان ایلام است.

آبادانی ایلام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

"معروف بسطامی"، فرماندار ایلام در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: در قبل از انقلاب ما هیچگونه آسفالت معابر اعم از آسفالت شهری و روستایی و حتی کوچه های شهری نداشتیم و خاکی بود اما اکنون و به میمنت انقلاب اسلامی ۸ میلیون و ۷۰۰ متر مربع از معابر شهری استان ایلام آسفالت شده است.

در گذشته میزان جدول گذاری و در قبل از انقلاب بسیار ناچیز بوده اما اکنون این میزان به ۵۷۱ هزار متر رسیده و در حال حاضر علیرغم این موارد ۱۶ هزار متر سیل بند ایجاد شده است، همچنین در قبل از انقلاب تنها یک پایگاه آتش نشانی داشتیم اما اکنون این میزان به چهار پایگاه افزایش یافته است.

ما در سطح شهر ایلام در قبل از انقلاب تنها از ۳ محل پارک عمومی در اختیار داشتیم اما در حال حاضر این میزان به ۸ محل افزایش یافته است، همچنین میزان پارک های محله ای به ۱۱۵ مورد رسیده است و فضای سبز ما در بعد از انقلاب ۷۶۰ متر مربع است.

یکی از کارهای ارزشمند نظام جمهوری اسلامی بحث توسعه فرهنگی است و انقلاب ما بر مبنای انقلاب فرهنگی بوده همچنان که امام راحل فرمودند انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است، امام راحل ابتدا فرهنگ و دیدگاه و نظر مردم را عوض کرد و بعد دست به انقلاب زدند لذا چیزی که به عنوان ارزش و الگو و مولفه اصلی انقلاب اسلامی است، احیای ارزش های دینی و فرهنگی است که خوشبختانه این نظام در این قضیه بسیار فعالیت داشته است و ارزش های دینی و مذهبی ما شکل گرفته و هویت پیدا کرده و احیا شده است.

اما در گذشته اعتقادات مردم شکننده و تعداد محدودی از مردم به آن اعتقادات دینی و مذهبی پایبند بودند، رژیم هم متاسفانه به سمتی می‌رفت که اعتقادات مردم را از آنان بگیرد و استکبار نیز درصدد این بود که عقاید دینی مردم را از آنان بگیرد اما خوشبختانه در زمان شکل گیری انقلاب ارزش‌های دینی و مذهبی در اولویت و در مراقبت بسیار بسیار بالایی است.

در مسائل فرهنگی باید بیشترین نقش را به جوان‌ها بدهیم که هم در بحث فضای آموزشی دانشگاهی و در اماکن مذهبی و فرهنگی مساجد تکایا به عنوان پایگاه اصلی ما در انقلاب قرار گرفتند و بعد از انقلاب هم خوشبختانه به عنوان مکان های مذهبی و کانون های محل تجمع جوانان ما شکل گرفت.

آمارهای توسعه ای شهرستان ایلام قبل و بعد از انقلاب

در بحث آماری ما قبلاً و در قبل از انقلاب ۳۳ مدرسه داشتیم اما بعد از انقلاب و در حال حاضر ۱۴۹ فضای آموزشی در ایلام وجود دارد. ما در قبل از انقلاب یک واحد دانشگاهی در ایلام داشتیم اما این میزان اکنون به ۱۰ واحد افزایش یافته است، همچنین کتابخانه های عمومی قبل از انقلاب یک واحد بوده اما اکنون به ۱۰ واحد اضافه شده است، علاوه بر این تعداد اماکن مذهبی و فرهنگی در شهر ایلام در گذشته 20 باب بوده اما اکنون این میزان به ۱۹۹ مرکز اضافه شده است.

در بحث دستگاه‌ها و کارهای خدماتی نظام و دولت اقدامات خوبی نیز صورت گرفته چون اغلب مسائل و مشکلاتی که با آن مواجه بودیم به موضوعات مختلفی برمی گشت، ۷۰ درصد جمعیت ما روستایی بود و حتی جمعیت شهری ما از حداقل امکانات برخوردار بود و روستاهای ما کوچکترین خدماتی نداشتند و همین موضوع باعث مهاجرت مردم روستا به شهر شد و موجب آن شد مردم روستا که تولید کننده بودند به حاشیه شهر بیایند.

در حال حاضر همان اقدامات و خدمات در روستاها نیز فراهم شده است و این خود از ارزشهای انقلاب اسلامی است و اگر ما یک مقایسه آماری هم داشته باشیم در بحث خدمات شهری خدمات آبرسانی ما در گذشته ۴۵ هزار مشترک بوده اما اکنون به ۲۱۷ هزار مشترک افزایش یافته و علاوه بر این یک واحد تصفیه خانه نیز ایجاد شده است که در گذشته از آن بی بهره بودیم خط انتقال آب شهری قبلا به میزان ۸ کیلومتر بوده و این میزان اکنون به ۱۰۵ کیلومتر افزایش یافته است ما در گذشته و در شهر ایلام هیچ گونه مشترکی از نعمت گاز بهره مند نبود اما در حال حاضر ۴۷۱۰ مشترک گاز وجود دارد، همچنین ما در گذشته هیچگونه خط لوله گاز شهری و نداشتیم اما الان ۴۹۷ کیلومتر خط لوله گاز ایجاد شده است. در خصوص تلفن همراه در قبل از انقلاب هیچ اقدامی صورت نگرفته بود اما ما در حال حاضر و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۲۶۵ هزار مشترک تلفن همراه داریم،تلفن ثابت نیز در قبل از انقلاب به آن صورت که باید نداشتیم اما در حال حاضر ۷۲ هزار و ۳۰۰ مشترک تلفن ثابت وجود دارد و در بحث فیبر نوری و اینترنت نیز کارهای ارزشمندی صورت گرفته است. در حوزه برق در گذشته و قبل از انقلاب ۳۰ هزار مشترک بوده و الان این میزان به ۱۹۹ هزار مشترک رسیده است. روستاهای تحت پوشش آب سالم در گذشته روستا ها هیچگونه آبرسانی نداشتند و از چشمه ها و رودخانه ها استفاده می کردند اما امروز خوشبختانه از ۷۲ روستای شهرستان ۵۴ روستایی به صورت آب شرب سالم و بهداشتی مصرف می‌کنند و مابقی روستاها به صورت تانکر آبرسانی انجام می‌شود و درصدد این هستیم که این روستاها هم به شبکه آب شرب سالم مجهز شوند. قبل از انقلاب در روستاها هیچ‌گونه گازکشی وجود نداشت اما در حال حاضر به ۵۱ روستا شهرستان ایلام کار گازرسانی انجام گرفته است. قبل از انقلاب شش روستا برق داشته اما الان همه روستاهای شهرستان ایلام از نعمت برق برخوردار اند.

تزریق اعتبارات در دل روستاهای دوردست ایلام

در خدمات روستایی و عشایری چیزی که باید به آن اشاره کنیم طرح هادی روستایی است که نماد توسعه روستا به شمار می رود، در بحث عمران روستایی ۵۴ روستای ما طرح هادی در آنها اجرا شده به طوری که همه زیرساخت‌های روستایی باید در آن انجام شود از جمله آسفالت جداول روشنایی برق و آب، ما این خدمات را از صفر تا ۷۰ درصد و 80 درصد عمران روستایی انجام داده ایم. در برخی روستاهای نیز اجرای این طرح ۱۰۰درصد انجام گرفته هم بحث توسعه عمران در روستاها و هم شهرها، به طوری که سعی کردیم عدالت اجتماعی در اجرای این طرح‌ها برقرار شود، لذا اعتبارات را در دل روستاها و مناطق محروم و دور سوق دادیم و خدمات را به روستاهای دوردست سرایت دادیم.

تاکنون و بر اساس آمار بالغ بر ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه روستاها هزینه شده است، در بحث خدمات عشایری متناسب با وضعیت منطقه عشایری جاده، آب و راه دسترسی جزو برنامه‌ها بوده و کارهای ارزشمندی انجام شده بطوریکه همه عشایر ما از نعمت آب سیار آشامیدنی استفاده می‌کنند و بعضی از آنان که ساکن نیستند ما توزیع پنل خورشیدی را در آن مناطق در دستور کار قرار دادیم که به صورت رایگان در اختیار آنها قرار گرفته به طوری که به جای برق از پنل استفاده می‌کنند.

دستاوردهای انقلاب در حوزه کشاورزی شهرستان ایلام

در حوزه کشاورزی نیز اقدامات بسیار مهم و قابل ملاحظه ای انجام گرفته است و نظام و کشور اقدامات ارزشمندی را در این حوزه برای کشاورزان در نظر گرفته است. تولید گوشت قرمز ما پیش از انقلاب ۲۲۰ تن بوده که الان این میزان به ۳۵۰۰ تن در شهر ایلام رسیده است. گوشت سفید ما از ۲۰۰ تن به ۹ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و تولید عسل از ۳۰ تن به ۳۳۰ تن رسیده است. باغات ما پیش از انقلاب ۲۴۰ هزار هکتار بوده که الان به 1190 هکتار رسیده است. البته به جهت اینکه منابع کشاورزی آبی در شهرستان ایلام نداریم نسبت به شهرستان های دیگر نتوانستیم آنگونه که باید در این حوزه موفق عمل کنیم اما به طور مثال در شهرستان دهلران خوشبختانه ۱۱۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی به آبی تبدیل شده‌اند و شهرستان های دیگر هم به همین نسبت اما شهرستان ایلام به لحاظ منابع آبی و زمین های هموار که به آن صورت که باید وجود ندارد، نسبت به شهرستان دیگر از محدودیت هایی برخوردار بوده است.

در بحث سد ما یک سد در حال احداث داریم سد گلال که ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تامین کننده آب صنعتی پتروشیمی و پالایشگاه است و خط انتقال آن در دستور کار قرار گرفته که بتوانیم اتصال به مسیر سد را با پالایشگاه برقرار سازیم، یک موضوع دیگر سد گدارخوش است که قبلا بند انحرافی بوده و مطالعات آن صورت گرفته است که با تحق آن ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت صالح آباد و مناطق زیر دست سد و روستاهای اطراف از آن استفاده خواهند کرد. یکی دیگر از طرح های عظیم کشاورزی در استان سامانه گرمسیری است که یک طرح عظیم کشاورزی به شمار می رود که چندین شهرستان از آن بهره مند می شوند یکی از آن شهرستان‌ها شهرستان ایلام است به طوری که هزار هکتار از اراضی آن با بهره برداری از این سامانه تحت پوشش قرار می گیرند. ما بنا داریم با کارهایی از قبیل فعال کردن تعاونی‌ها و قرار دادن این اراضی در اختیار مردم به صورت تعاونی و مشارکت، بخشی از مشکلات و مسائل شهرستان را در حوزه کشاورزی مرتفع کنیم.

ساخت واحدهای مادر صنعتی ایلام

در بحث طرح های عمرانی و صنعتی مادر حتی طرح های بسیار عظیم صنعتی داریم که یکی پالایشگاه گاز است که هم تامین کننده گاز ما و هم استان های دیگر است و یک واحد بسیار فعال و پر رونق است، دیگری پتروشیمی است که یکی از واحدهای صنعتی و واحد مادر ما در حوزه‌های شهرستان است که نزدیک به ۳۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند. فاز اول آن به بهره برداری رسیده و انشاالله بحث به بهره برداری رسیدن واحد اولفین هم انجام خواهد گرفت و با بهره برداری رسیدن فاز دوم ما می توانیم بخشی از نگرانی‌های آلودگی محیط زیست ناشی از متصاعد شدن سوخت میعانات گاز پالایشگاه را برطرف کنیم که با این وجود دیگر مشکلات زیست‌محیطی نخواهیم داشت.

سایر شاخصه های توسعه ای شهرستان ایلام بعد از انقلاب

بحث فرودگاه در مرکز استان ایلام یکی دیگر از موارد توسعه ای استان ایلام بعد از انقلاب است به طوری که ما قبل از انقلاب فرودگاه در استان ایلام نداشتیم اما بعد از پیروزی انقلاب فرودگاه ایلام فعال شده است. در حوزه کشتارگاه صنعتی ما بعد از انقلاب کشتار گاه های ایجاد شده که قبل از انقلاب اسلامی وجود نداشته است البته کشتارگاه اما متاسفانه مدتی تعطیل شده که انشاالله فعال شود تا بتواند تامین کننده گوشت مردم باشد. در بحث مسائل نهادهای امدادی یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی تاسیس کمیته امداد و خانواده بزرگ امام است که در این زمینه خدمات بسیار ارزشمندی صورت گرفته است هم کمیته امداد به هم بهزیستی به‌عنوان نهادهای حمایتی هرکدام خدماتی را انجام داده اند در بحث پوشش های حمایتی کمک های بلاعوض ساخت مسکن برای محرومین و مددجویان که یکی از شاخصه های بسیار مناسب در توزیع عدالت و کمک به خانواده‌های فقیر و نیازمند است، اقدامات خوبی انجام شده است. ما در قبل از انقلاب پوشش حمایتی بهزیستی برای معلولین نداشتیم اما در حال حاضر ۱۱ هزار افراد تحت پوشش داریم. مراکز نگهداری سالمندان ما شش مرکز است که ما در گذشته هم چنین مراکزی نداشته ایم. شیرخوارگاه که در گذشته و در قبل از انقلاب نداشته‌ایم اما اکنون از یک مرکز شیرخوارگاه برخوردار هستیم. مرکز اورژانس اجتماعی قبلاً در ایلام نداشتیم اما الان از یک مرکز برخورداریم. در حوزه کمک هزینه بلاعوض ساخت و خرید مسکن برای مددجویان بهزیستی ۷۶۵ مورد ساخت مسکن انجام گرفته و پوشش حمایتی کمیته امداد بر اساس آمار ۲۹ هزار و ۸۵۹ نفر است که ۲۵۰ واحد مسکن برای این مددجویان احداث شده. این موارد تنها گوشه هایی از خدمات نظام جمهوری اسلامی برای مردم بوده و هر چه به مردم خدمت کنیم کم شده چرا که هرچه داریم از مردم است که ولی نعمتان ما هستند.

 

انتهای پیام/س