ایلام بیدار11:36 - 1397/07/17

مهمانی ناخوانده به نام FATF

چند وقت پیش آمریکا اعلام کرد که می خواهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را جزء لیست گروه های تروریستی قرار دهد و پس از انتشار این خبر ، واکنش وزارت خارجه منفعلانه بود و رئیس جمهور هم پاسخ در خوری ندادند و در نهایت فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که اگر سپاه در لیست گروه های تروریستی قرار بگیرد ، پایگاه های خود را تا شعاع 2 هزار کیلیومتر دور کنید چرا که علیه منافع ما اقدام کرده اید ما هم علیه منافع شما اقدام می کنیم .

گروه سیاسی ایلام بیدار-مصطفی برزگر: این روزها مجلس شورای اسلامی پذیرای یک مهمان ناخوانده به نامAFTFاست که عده ای حضور این مهمان در مجلس را ناخوشایند می دانند و عده ای هم از وجود این مهمان راضی و خرسند هستند.

با تصویب کنوانسیونAFTFدر مجلس شورای اسلامی ، عده ای زیادی از مردم به نشانه اعتراض به تصویب این کنواسیون جلوی درب مجلس اعتراض کردند و نماینده های مجلس هم درگیر همین موضوع بودند و بعضی از آنها با در دست داشتن شعار هایی از جمله " منطق به کنواسیون رای مثبت خواهد داد" و عده ای دیگر هم با در دست داشتن شعار " تصویبAFTF=خود تحریمی".

 نکته ی جالب این است که یکی از نماینده ها با لباس روحانیت و با در دست داشتن شعار و حالتی خندان مدام در مجلس چرخیده و نظر مثبت خود را با تصویب کنوانسیون اعلام می کند و اما یک سوال مهم آیا کنوانسیونِی که اینگونه عده ای مخالف آن و عده ای موافق آن است، آیا خوب است یا بد؟ آیا به نفع مردم و نظام است یا خیر؟ حال ما باید روشن کنیم که کنوانسیونAFTFاز اقتصاد ما چه خواسته ای دارد؟

 در حال حاضر اقتصاد کشور دو بخش دارد: یکی بخش تحریمی و یکی هم بخش غیر تحریمی ، بخش تحریمی ، آن بخشی است که در لیستSDNآمریکا قرار گرفته است، مثل بخش هایی از وزارت اطلاعات ، بخش هایی از وزرات دفاع ، وزارت ارشاد و ... ، وAFTFمی خواهد تلاش کند که بخش های تحریمی اقتصاد جمهوری اسلامی همواره در تحریم بماند و هیچ منفعتی شامل حال اقتصاد نشود.

 با این حال حامیان کنواسیونAFTFبه دنبال چه چیزی هستند ؟ و از چه چیزی دفاع می کنند؟

 حامیان کنواسیونAFTFحرف های زیادی را مطرح می کنند و ما باید به حرف یکی از آنها که اشراف کامل دارد اعتنا کنیم و در حال حاضر کسی که بیشترین اشراف را در این زمینه دارد محمد جواد ظریف ، وزیر امور خارجه است که برخلاف ماجرای برجام ، که با جان و دل از آن حمایت کرد و اعتقاد داشت که به بهبود اوضاع کمک می کند، از کنواسیونAFTFدفاع نکرده و جمله ای با عنوان " نه من نه رئیس جمهور تضمین نمی دهیم که با تصویب کنواسیونAFTFاوضاع بهتر شود بلکه اعتقاد داریم که اگر در این خصوص اقدامی صورت نگیرد ممکن است وضعیت بدتر شد" با این حال با سخنان وزیر امور خارجه ، چرا افرادی همچنان به دنبال تصویب کنواسیونAFTFهستند؟ بخاطر اینکه وضعیت بدتر شود؟ یا ...

 اما مخالفین تصویب کنواسیونAFTFادعا دارند که در 8 خرداد سال 96 بانک کشاورزی در یک نامه به زیر مجوعه های خودش اعلام کرده است که حق ارائه خدمات به سازمان ها و کسانی که در لیستSDNهستند ندارند و همچنین ادعا دارند که دولت در سالهای گذشته 37 بند از 41 بند برنامه های کنواسیونAFTFرا اجرا کرده است و با وجود اینها و پذیرش برجام ، دلار از 3200 تومان به 19000هزار تومان و سکه از 2 میلیون به 5 میلیون و پراید هم به مرز40 میلیون رسیده است.

 حال با این وجود وزیر امور خارجه اعلام می کنند که" AFTFنقطه ی مثبتی ندارد ولی باید اجرا کنیم تا وضعیت بدتر نشود. آیا وضعیت بدتر از این هم جود دارد؟ یکی مهمترین منتقدین تصویب کنواسیونAFTF، سید یاسر جبرائیلی ، ادعا دارد که به بهانه ی اجرایAFTFدر جمهوری اسلامی ایران ، اطلاعات دقیق 400 صرافی را در اختیار آمریکا قرار دادند و اکنون در تمام جهان ممنوع المعامله شده اند و ضربات سنگینی را به آنان و کشور وارد کرده اند.

میبینیم تمام ادعا ها در مورد افزایش قیمت دلار و قیمت سکه و قیمت پراید و همچنین دادن اطلاعات صرافی ها به آمریکا به بهانه اجرا نکردنAFTFصحت دارد ولی چرا هنوز دنبال تصویب این کنواسیون هستند؟ نکته ای دیگر وجود دارد و این است کهAFTFباعث می شود که کشورهای حامی تروریسم سرکوب و تحریم شوند ولی آیا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، حامی تروریست است؟ کشوری که دست تروریست و حامیانشان را از منطقه کوتاه کرد، آیا تروریست است؟ ایرانی که تروریست های داعش که خود آمریکایی ها ادعا دارند داعش تروریست است، را سرنگون و نابود کرد آیا تروریست است؟

 چند وقت پیش آمریکا اعلام کرد که می خواهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را جزء لیست گروه های تروریستی قرار دهد و پس از انتشار این خبر ، واکنش وزارت خارجه منفعلانه بود و رئیس جمهور هم پاسخ در خوری ندادند و در نهایت فرمانده سپاه پاسداران اعلام کرد که اگر سپاه در لیست گروه های تروریستی قرار بگیرد ، پایگاه های خود را تا شعاع 2 هزار کیلیومتر دور کنید چرا که علیه منافع ما اقدام کرده اید ما هم علیه منافع شما اقدام می کنیم . اما ماجرای مهمان ناخوانده(AFTF)اینجا جالب می شود که ادعا دارد که که مانع حمایت از تروریست ها می شود ولی جالب تر این است که اعضای ناظر کنواسیونAFTF، اسرائیل عربستان هستند و قید شده است که هیچ الزامی وجود ندارد که اعضای ناظر آنچه که کنوانسیونAFTFرا تصویب کرده اجرا کنند. به این معنا که عربستان و اسرائیل می توانند از گروههای داعش و جیش الظلم حمایت کنند ( کما اینکه در حال حاضر حمایت می کنند) اما جمهوری اسلامی حق ندارد از هم پیمانان خود از جمله حشد الشعبی عراق، انصارالله یمن ، حزب الله لبان حمایت کند و جالب تر اینکهAFTFاطلاعات مالی مارا در اختیار آنان قرار می دهد ولی آیاAFTFحاضر می شود اطلاعات مالی آنان را دراختیار جمهوری اسلامی قرار دهد؟

 مگر خود ترامپ اعلام نکرده است که داعش توسط آمریکا به وجود آمده است، اما آیاAFTFبا آمریکا برخورد کرده است؟با این حال خیلی آسان است تشخیص داده شود که مهمان سرزده آیا واقعا به دنبال امنیت، رفاه ، اقتدار کشور است یا امنیت کشور را نشانه گرفته است.

 

انتهای پیام/ش