سرویس: استان ایلام
کد خبر: 43688
|
08:32 - 1399/01/07
نسخه چاپی

ایلام بیدار از غذاهای محلی گزارش می دهد؛

شلکینه یک نوع نان بسیار مقوی از غذاهای سنتی ایلام

شلکینه یک نوع نان بسیار مقوی از غذاهای سنتی ایلام
شلکینه از نان های خوشمزه، نازک و مقوی استان ایلام است که به علت داشتن مواد اولیه کم و در دسترس همگان، پخت آن آسان و سریع است.

به گزارشايلام بيدار، شلکینه یک نوع نان محلی و خاص استان ایلام می‌باشد.

 

این نان محلی در تمام مهمانی‌های مردم استان ایلام در کنار غذا‌های سنتی در سفره گذاشته می‌شود و طعم و عطر فوق العاده و مطبوعی دارد و بر روی وسیله‌ای به نام ساج تهیه می‌شود.

 

نان شلکینه از نان های خوشمزه، نازک و مقوی استان ایلام است. شلکینه به علت داشتن مواد اولیه کم و در دسترس همگان، پخت آن آسان و سریع است.

 

از طرفی وقتی بانوان ایلامی کنار هم جمع می شوند برای عصرانه یا میان وعده این نان خوشمزه را طبخ می کنند و برای مهمانی های عصرانه استفاده می کنند.

 

می‌توان این نان محلی را نیز در منزل و با استفاده از ماهیتابه طبخ کرد و از طعم و عطر این شیرینی اصیل ایرانی لذت برد.

 

 

تجربه طعم و خوشمزه عالی این نان محلی مطمئناً هرکسی را طرفدار خواهد کرد.

 

وجود مواد اولیه مقوی و سالم، چون آرد، تخم مرغ و شیر در شلکینه باعث خوشمزگی و سالم بودن این نام محلی شده است و شما می‌توانید برای میان وعده خود و کودکان از این شیرینی خوشمزه استفاده کنید. کودکان نیز مطمئنا عاشق شیرینی هستند، این نان محلی خوشمزه و سالم برای کودکان بسیار مفید و مقوی خواهد بود.

 

همچنین می‌توانید این نان محلی را به همراه شیره توت سفید میل کنید. شیره بسیار سالم و مغذی می‌باشد و در رفع کم خونی، تقویت نیروی بدن و افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار می‌باشد.

 

نان شلکینه به علت سرو شدن با روغن محلی یا کره و شیره خرما دارای خواص بسیار و مقوی است که توصیه می کنیم حتما از این نان برای چاشت کودکان در مدرسه یا مهد کودک و یا میان وعده اعضای خانواده استفاده کنید.

 

 

طرز تهیه شلکینه:

مواد لازم

آرد سفید گندم: ۱ پیمانه
شیره خرما: ۱ پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۵ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: نصف قاشق چایخوری

مراحل پخت

ابتدا آرد گندم، شکر و نمک را در یک ظرف بریزید.

 

سپس شیر را مرحله به مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.

 

مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه‌ای مانند دوغ غلیظ شود.

 

زرده‌های تخم مرغ و زعفران را نیز اضافه کرده و هم بزنید.

 

درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و چرب کنید.

 

کمی از مایه نان را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید.

 

یک لایه نازک از نان را در ماهیتابه درست کنید.

 

وقتی یک طرف نان برشته شد، مایه را عوض کنید تا طرف دیگر نیز بپزد.

 

سپس بر روی بشقاب بگذارید و کمی بر روی آن شیره خرما بزنید.

 

به همین نحو تمام مایه را به صورت لایه‌های نازک نان در ماهیتابه سرخ کنید و در بشقاب بر روی هم بگذارید.

 

بعد از اتمام مایه، نان‌ها را ۴ لا در بشقاب تا کنید و کمی کره بر روی آن بریزید تا طعم دار شود.

 

انتهای پیام/ش

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب