به گزارشايلام بيدار، به مناسبت دهم آذرماه (روز مجلس) جلسهای با عنوان «مطالبهگری دانشجویان با نمایندگان مجلس در استان ایلام» برگزار شد.
در این نشست که تنها جلال میرزایی عضو کمیسیون انرژی مجلس حضور داشت و دیگر نمایندگان غایب بودند، گفت: مدرس اهل قناعت و ساده زیستی بود و در زندگی سیاسی خود نیز این موارد را رعایت میکرد.
وی افزود: مدرس پس از حضور در ایران فعالیت سیاسی خود را از اصفهان آغاز کرد. در مشروطه پس از چند سال و علی رغم انتظاراتی که ایرانیها داشتند و پس از اینکه جنگ جهانی شروع شد نتوانستند از نتایج حاکمیت قانون برخوردار شوند.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعالیت مدرس از مشروطه شروع میشود، مدرس در مقابل اقدامات مشروطه خواهان میایستد و تبعید میشود.
میرزایی ادامه داد: در شرایط فقری که در ایران به وجود میآید مردم ایران منتظر ناجی هستند که انگلیس رضاخان را سر کار میآورد و عملا به ناجی ایرانیان مبدل میشود. مدرس با رضاخان مخالفت میکند و بعدها رضاخان وی را تبعید میکند و به شهادت میرسد.
سوال؛ در ادامه پژمان اکبری دانشجو دانشگاه علوم پزشکی در سوالی از نماینده مردم ایلام در مجلس گفت: با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین مردم ایران شوک زده شدند، در مصاحبهای شما گفتید که نگهداری کارت سوخت جز زحمت برای مردم چیزی ندارد. شما که مخالف کارت سوخت بودید چرا در طرح استیضاح وزیر نفت شرکت نکردید؟
میرزایی: کارت سوخت به نحوی توجیه دارد که شما سهمیه بنزین داشته باشید، خود جایگاه هم کارت سوخت دارد. ما براساس کارت جایگاه داران آمار مصرف بنزین را داریم،
وی افزود: سال 95 در مجلس، برنامه پنج ساله توسعه تدوین شد و رئیس کمیسیون تلفیق، حاجی بابایی گفت که طی سالهای بعد قیمت بنزین افزوده شود. در سال اول برنامهای بود که قیمت سوخت را به تدریجی افزایش دهد و همین نمایندگان از جمله آقای دلیگانی مخالفت کردند. نمیشود ما در کمیسیون تلفیق افزایش بنزین را مطرح کنیم و وقتی تصویب شد برای رای جمع کردن چیز دیگری بگوییم، من با عوام فریبی مخالفم. دلیل مخالفت بنده در خصوص کارت سوخت هم همین بوده است.
عضو کمیسیون انرژی در مجلس خاطرنشان کرد: استیضاح زنگنه به نام مردم و به کام رانت خواران است، آقای زنگنه یکی از وزرای کارآمد و پاکدست این دولت است. سران سه قوه تصمیمی گرفتند و زنگنه نیز اجرا کرد. در مورد استیضاح آقای زنگنه هم باید بگویم که جریانی که هم اکنون مخالف آقای زنگنه هستند بخاطر لجبازی با رئیس جمهور چنین کاری کردهاند. خود بنده به کسی که استیضاح را امضا کرده گفتم که شما چرا امضا میکنید؟ او گفت ما در چنین شرایطی بایستی یک نفر را قربانی کنیم.
سوال؛ اعظمی یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی نیز در سوالی گفت: امام(ره) میفرمایند: مجلس در راس امور است؛ در شهریور ماه امسال در مجلس گفتند آرا نمایندگان به صورت شفاف صورت پذیرد، اما شما با این طرح موافق نبودید، چرا با اینکه هیچ فشاری از مردم به نماینده تحمیل نمیشود در این طرح و از طرفی نیز ممکن است باعث تحسین وی شود، شما مخالف بودید.
میرزایی: به برخی از طرحها نمیشود شفاف رای داد چرا که برخی از اصحاب قدرت در استان نمایندگان را تحت فشار قرار میدهند. ما میگوییم مدرس شجاعت داشت، این شجاعت را برای خودمان که نمیخواهیم و برای منفعت ملی میخواهیم. تشخیص من این است که گاهی اوقات باید بین بد و بدتر، بد را انتخاب کنیم. من به این دلیل با این طرح مخالفم.
سوال؛ رشیدپور از دانشگاه علوم پزشکی: حمایت رهبری در خصوص طرح سهمیه بندی بنزین نبود و حمایت ایشان از سران سه قوه بود و به قانون احترام گذاشتند، رهبری ایراداتی به این طرح داشتند. اخیرا شما مصاحبهای داشتید که میگویید در مجموع تمام جوانب اعمال سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین سنجیده شده است و پرداخت یارانه جدید باعث کمتر شدن اقشار کم درآمد میشود.
حالا چطور میشود شما یک زمان مخالف این طرح بودید و از اقدام به سهمیه بندی بنزین در دولت قبلی مخالفت کردید، اما در این دولت از آن حمایت میکنید.
میرزایی: رهبری با موضعگیری خود بحرانی را کنترل کرد، چرا ما با انتخاب کلماتی خاص به دنبال کش دادن بحران باشیم. چرا باید وقتی روح مطلب را بفهمیم، یک کلمهای را بیابیم که دولت را تخریب کند؟ با کلمات نباید بازی کرد. این حرف شما چه معنایی میدهد؟
وی افزود: رهبری سران سه قوه را تایید کردند، ابهام ایجاد کردن چه کمکی به ایجاد آرامش در جامعه می کند؟ این چنین موضعگیریهای قابل تاملی را در راستای سوق دادن نارضایتیها به دولت میدانم. نباید در شرایط ناآرامی کشور در خصوص تصمیمگیریها تردید ایجاد کنیم.
شرایط دوران احمدی نژاد با امروز متفاوت است. اگر ما از قبل اعلام میکردیم، مردم تمامی مخازن خود را از بنزین ذخیره میکردند و اتفاقات ناگواری رخ میداد. مسوولان کشوری تصمیم گرفتند که اینگونه اجرا شود. بحثها در ارتباط با یک مسئله بایستی قبل از تصمیمگیری باشد نه بعد از آن.
سوال؛ اقبالیان یکی دیگر از دانشجویان گفت: فرار مالیاتی در کشور بسیار زیاد است اگر همین یک مسئله به درستی اجرا شود میشود کشور را از نفت جدا کرد. تصویب و اجرایی شدن برخی مالیاتها باعث میشود در کاهش قیمت مسکن تاثیر گذارد. خود شما در راستای اجرایی این طرح چه تلاشی داشتید؟
میرزایی: این مسئله یک مشکل ساختاری در کشور است. وقتی دولت به تدریج به جای مالیات درآمد خود را از نفت کسب میکند جامعه وابسته به دولت میشود. احتمالا با توجه به افت درآمد نفتی درآمدهای مالیاتی در سالهای آینده را بتوانیم به 150 و 170 میلیارد برسانیم. این موضوع را نمیشود یک دفعه بر دوش مردم پیاده کرد. چون نارضایتی اجتماعی را تشدید میکند.
سوال؛ احمدرضا صادقی از دانشگاه آزاد گفت: از دوران احمدینژاد کرمان تا روحانی ایلام را بگویید که چه اتفاقی افتاد از جریان اصولگرایی به اصلاح طلبی رسیدید. در این چهار سال چه هزینهای برای مردم ایلام دادهاید؟ هراس مجلس دهم از روح الله زم چیست که طرح دو فوریتی دادید که اظهارات دستگیریها را به سمع و نظر مردم نرساندید. با شفافیت مسوولین از اموالشان مشکلی ندارید؟
میرزایی: در دوران دانشجویی بنده با همه طیفها تعامل داشتم. یکی از مسوولینی که الان کنار رفته در آن زمان نوشته بود که میرزایی عضو موتلفه بوده که بنده از این فرد ناراضی هستم و این موضوع را وی به خلاف واقع نشر میدهد. بنده عضو موتلفه نبوده و نیستم. من هیچوقت با ستاد و کسانی که با آقای احمدینژاد فعالیت داشتهاند ارتباط نداشتهام.
وی افزود: شبکههای ماهواره مرتبا به جامعه القا میکنند که مسوولین ما دزد هستند. اما اگر خودمان یک طرحی را اجرا کنیم که صحه بگذارد بر این موضوع که مسوولین دزد هستند، من آن را تایید نمیکنم. به همه نسبت ناروا نزنیم، چرا باید اینگونه همدیگر را تخریب کنیم؟ با اجرای این طرح ما این را میرسانیم که همه مسوولین دزد هستند، مگر خلافش ثابت شود.
درمورد هراس مجلس از روح الله زم باید بگویم، کسانی که دسترسی به اطلاعات داشتند از این موضوع هراسناک بودند، من نوعی که دسترسی به اطلاعات ندارم. برخی از جامعه خودی با وی در ارتباط بودند که باید به جد با آنان برخورد شود.
سوال؛ محتشم از دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شما از مدافعان برجام، CFT و FATF بودید، به عنوان نماینده استانی که سهم زیادی از بیکاری را دارد، بفرمایید حل مشکل اقتصادی کشور و استان وابسته به نگاه بیرون، چنین طرحها و غرب است؟
میرزایی: من شیفته برجام نیستم و تنها دغدغه منافع ملی را دارم. قبل از برجام صادرات ما 800 بشکه بود و پس از آن 2 میلیون و 600 هزار بشکه میشود، ترامپ میگوید ایران 100 میلیارد دلار اموال بلوکه شده داشت و برجام باعث شد که ایران اموالش را بگیرد. نتانیاهو نیز در این خصوص میگوید ایران در چاه افتاده بود و اوباما طناب نجات برجام را به چاه انداخت.
این جلسه که با غیبت دیگر نمانیدگان استان همراه بود، با پرسش و پاسخ دانشجویان به پایان رسید.
فارس
انتهای پیام/س
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد