کد مطلب: 39881
تاریخ انتشار : 1398-09-10 09:59
جوشانده‌های گیاهی برای سرماخوردگی می‌توانند به کاهش علائم و تسریع درمان کمک کنند. از جمله انواع جوشانده سرماخوردگی می‌توان به جوشانده دارچین، جوشانده پیاز و عسل و جوشانده سیر اشاره کرد.

به گزارش ايلام بيدار ،سرماخوردگی از بیماری‌های شایع در فصول پاییز و زمستان است که به روش‌های مختلفی درمان می‌شود. درمان این بیماری علاوه بر استفاده از دارو‌های گیاهی و شیمیایی به استراحت و تغذیه مناسب نیز نیاز دارد. از آنجا که دارو‌های شیمیایی عوارض بسیاری را همراه دارند، اغلب ترجیح می‌دهیم در کنار آن‌ها از دارو‌های گیاهی نیز استفاده کنیم تا سرماخوردگی زودتر درمان شود و نیاز کمتری به دارو‌های شیمیایی داشته باشیم. از این‌رو در این مطلب به معرفی 6 جوشانده سرماخوردگی می‌پردازیم.

 

 
طرز تهیه جوشانده سرماخوردگی با اسطوخودوس

 

این جوشانده یکی از بهترین دارو‌های گیاهی برای درمان سرماخوردگی است که علاوه بر داشتن خاصیت ضد درد باعث تسکین سرفه‌های خشک نیز می‌شود.

 

مواد لازم

اسطوخودوس

یک دوم قاشق غذاخوری

پونه

یک دوم قاشق غذاخوری

نعنا

یک دوم قاشق غذاخوری

آویشن

یک دوم قاشق غذاخوری

آب

2 لیوان

عسل (اختیاری)

یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

  1. مخلوط اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن را در یک قوری فلزی یا ظرفی مناسب بریزید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید.
  2. ظرف را روی حرارت مستقیم قرار دهید و صبر کنید تا به جوش آید، سپس حرارت را ملایم کنید.
  3. 15 الی 20 دقیقه صبر کنید تا گیاهان در آب بجوشند، سپس جوشانده را از روی حرارت بردارید.
  4. جوشانده را صاف کرده و با کمی عسل شیرین کنید.
  5. این جوشانده را به صورت گرم، یک ساعت پس از هر وعده غذایی میل کنید.

 

جوشانده دارچین برای سرماخوردگی

یکی از مشخصه‌های فصل زمستان که باعث بروز سرفه‌های خشک در افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی می‌شود، خشکی هواست. دارچین طبعی مرطوب دارد و با آن می‌توان یک جوشانده برای سرماخوردگی درست کرد که برای افراد مبتلا به حساسیت‌های فصلی نیز مفید است.

 

مواد لازم

چوب دارچین

 چند تکه

آب

2 لیوان

عسل (اختیاری)

کمی

طرز تهیه:

  1. تکه‌های دارچین را در یک قوری فلزی بریزید و 2 لیوان آب به آن اضافه کنید.
  2. قوری را روی حرارت مستقیم قرار دهید و پس از جوش آمدن محتویات آن، حرارت را کم کنید تا 20 الی 30 دقیقه بجوشد.
  3. جوشانده را صاف کرده، در صورت تمایل مقداری عسل به آن اضافه کنید و هفته‌ای دو الی سه بار مصرف کنید.

احتیاط: خانم‌های باردار از نوشیدن این جوشانده صرف نظر کنند.

 

جوشانده پیاز و عسل برای سرماخوردگی

این جوشانده که با پیاز تهیه می‌شود یک داروی خلط آور طبیعی است که باعث کاهش ترشحات شده و گلودرد را تسکین می‌دهد.
 

مواد لازم

پیاز خرد شده

100 گرم

آب

20 میلی لیتر

عسل

1 قاشق غذاخوری

شیوه آماده سازی:

  1. پیاز خرد شده و آب را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به مدت 20 دقیقه بجوشد.
  2. جوشانده را از صافی عبور داده و عسل را به آن اضافه کنید.
  3. این جوشانده سرماخوردگی را دو الی سه بار در روز مصرف کنید.

 

 

طرز تهیه جوشانده سرماخوردگی با سیر

ترکیبات سولفوری موجود در سیر (allicins) اثرات ضد سرماخوردگی دارند. البته وجود عناصر دیگری مانند ساپونین (saponins) و مشتقات آمینو اسیدی در سیر نیز باعث کاهش نیروی ویروسی سرماخوردگی می‌شوند و با سیر می‌توان یک جوشانده سرماخوردگی فوق العاده درست کرد.

 

مواد لازم

سیر خرد شده

4 الی 5 قاشق غذاخوری

آب

1 لیوان

عسل

1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

  1. سیر را در ظرف مناسبی ریخته و یک لیوان آب به آن اضافه کنید.
  2. ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه بجوشد.
  3. این جوشانده را صاف کرده، مقداری عسل به آن اضافه کنید و به صورت گرم مصرف کنید.

 

جوشانده زنجبیل برای سرماخوردگی

 زنجبیل  از گیاهانی است که با دارا بودن خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی باعث تقویت سیستم ایمنی و دفاعی بدن می‌شود و توان بدن را برای مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی افزایش می‌دهد. بنابراین مصرف جوشانده زنجبیل با بروز اولین علائم سرماخوردگی، می‌تواند از شدید شدن بیماری جلوگیری کند و ضمن دارا بودن خاصیت آرامش بخشی، باعث تحریک سیستم ایمنی و گرم شدن بدن می‌شود.

 

مواد لازم

زنجبیل تازه خرد شده

1 قاشق چایخوری

آب

2 لیوان

آبلیمو

1 قاشق غذاخوری

عسل

1 قاشق مرباخوری

نحوه آماده ساختن دمنوش:

  1. آب را در ظرف مناسبی ریخته و اجازه دهید به جوش آید، سپس زنجبیل خرد شده را به آن اضافه کنید.
  2. اجازه دهید مخلوط آب و زنجبیل به مدت 10 دقیقه بر روی حرارت ملایم بجوشند، سپس حرارت را خاموش کنید.
  3. اجازه دهید جوشانده 5 دقیقه بماند تا از داغی بیفتد، سپس مقداری آبلیمو و عسل به آن اضافه کنید و به صورت گرم میل کنید.
     

 

طرز تهیه جوشانده سرماخوردگی با زنجبیل و میخک

وجود عسل در این دمنوش دارای اثر تسکین دهنده و برطرف کننده خارش گلو است. همچنین آبلیمو سرشار از ویتامین سی و فیتوکمیکال‌هایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند. ترکیب میخک و زنجبیل تاثیر فوق العاده‌ای در باز کردن مجاری سینوسی و بینی دارد. طرز تهیه جوشانده سرماخوردگی با زنجبیل و میخک مانند جوشانده سرماخوردگی با زنجبیل لست با این تفاوت که چند عدد میخک باید به آب جوش اضافه می‌شود.

 

سخن آخر

سرماخوردگی ممکن است در طول سال بار‌ها تکرار شود، بنابراین استفاده از گیاهان دارویی و جوشانده‌های گیاهی برای پیشگیری و درمان علائم سرماخوردگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

 

 

تازه ترین مطالب

پربیننده ترین مطالب