سرویس: استان ایلام
کد خبر: 34543
|
08:02 - 1397/08/30
نسخه چاپی

ایلام بیدار گزارش می دهد؛

روند کند طرح آبرسانی به ملکشاهی/ اینجا مردم هنوز دبه به دست اند + تصاویر

روند کند طرح آبرسانی به ملکشاهی/ اینجا مردم هنوز دبه به دست اند + تصاویر
این روزها مردم شهرستان مکلشاهی هنوز که هنوز برای تهیه آب شرب خود مجبور به استفاده از دبه ها و تهیه آب از چشمه های طبیعی هستند.

گروه اجتماعی ایلام بیدار::آب منبع بقاي همه موجودات زنده روي زمین است و از سویي دیگر براي انسانها نیز آب لازم وضروي است تا از سلامتی و تندرستی و زندگی سالم بهره مند شوند و از توسعه اقتصادي و اجتماعی برخودارگردند، همچنین اکوسیستم ها پیوندي ناگسسته با آب دارند. تامین آب سطح بهداشت، میزان و درجه توسعه اجتماعی یک کشور را نشان می دهد.

در حالت عادي ، 20درصد از جمعیت دنیا از دسترسی به آب آشامیدنی سالم و 50 درصد جمعیت نیز از دسترسی به سیستم هاي بهداشتی محروم هستند. آب سالم مایه حیات جامعه است و آبهای سنگین و غیربهداشتی نیز باعث بوجودآمدن بیماریهایی ازجمله سنگ کلیه می گردد و بویژه برای کودکان و خردسالان آب شرب سالم یک نیاز ضروری است.

 مدتهاست است که مردم شهرستان ملکشاهی با مشکل تهيه آب شرب بهداشتی دست و پنجه نرم می کنند. میزان شوری و درجه سختی آب این شهر بیش از حد است و مردم ملکشاهی از آب لوله کشی برای مصارف شرب و مصارف خانگی استفاده نمی کنند و مجبورند برای تامین آب شرب راهی چشنه های اطراف شهر شوند.

برخی از شهروندان برای تهیه آب شرب، کیلومترها از شهرخارج شده و به چشمه های اطراف مي روند تا چند دبه آب برای مصارف پخت وپز وآشامیدن تهیه کنند. عده ای دیگر که وضعیت مالی بهتری دارند، اقدام به خرید دستگاه تصفیه کن آب خانگی نموده اند تا از دردسر تهیه آب از چشمه ها راحت شوند، گرچه هزینه تعویض فیلتر که به علت سنگینی بیش ازحد آب نیاز به تعویض مکرر دارد را متحمل می شوند.

استفاده از دستگاه های تصفیه خانگی از جنبه های اقتصادی، بهداتشی و زیست محیطی هزینه های زیادی بر اجتماع و خانواده ها وارد می کند. استفاده از این دستگاهها ضمن در بر داشتن هزینه های خرید اولیه و تعویض فیلتر، برخی از املاح مفید آب همچون کلسیم، منیزیم ، فلوراید، کربنات و بی کربنات را کم و یا حذف می کنند که این خود در درازمدت باعث آسیب به سلامت فرد می شود.

به هرحال طرح و ایده انتقال آب سد چم گردلان از مسیر شهر مهر تنها راه حل بحران آب شیرین این شهرستان است. این پروژه علاوه بر تامین آب شرب شهر ارکوازملکشاهی ، درمسیرخود می تواند آبادانی های پرثمری را بوجود آورد؛ ازجمله اینکه همه زمینهای کشاورزی مسیر مهر و گردنگاه را از دیمی به آبی تبدیل کند و باغات و سبزیکاریهایی ایجادکندکه خود باعث رونق اقتصادی شهرستان و تامین میوه،سبزی و صیفی را فراهم آورد.

مشکل آب شرب ملکشاهی درجه سختی آن است

"علی کاظم پور"؛ معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی در گفتگو با خبرنگارما گفت: کارشناسان بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملکشاهی بصورت روزانه نسبت به انجام کلرسنجی و کنترل کیفی آب شرب اقدام و ماهیانه آزمایشات میکروبی را انجام می دهند.

وی اظهار کرد: در طول مدتی که آزمایشات ارزیابی شده اند، آب شرب ملکشاهی هیچ گونه میکروبی نداشته ولی در بعضی از منابع تامین آب شرب، مشکل سختی آب وجود دارد که بعضا باعث رسوب در جدار لوله ها می شود.

کاظم پور افزود: جهت حل مشکل مذکور نیازمند احداث تصفیه خانه می باشد.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت ملکشاهی گفت: امیدواریم با تلاشهای صورت گرفته مسئولین، تامین آب شرب از سد چم گردلان صورت گیرد و با احداث تصفیه خانه مشکل مذکور مرتفع گردد.

 وی یادآور شد: توصیه می شود اگر از آب چشمه های اطراف استفاده می شود موارد گندزدایی آب شرب رعایت شود تا مشکلی از نظر بهداشتی متوجه شهروندان نگردد.

 کاظم پور در پایان گفت: در مورد استفاده از تصفیه کننده های خانگی نیز هرچند فیلترهای دستگاه ممکن است در بعضی موارد، یونها و املاح مفید را نیز تصفیه کنند، پیشنهاد می شود فیلترهای مربوطه به موقع تعویض گردد تا آسیبی متوجه مصرف کنندگان نشود.

بهره برداری پروژه آبرسانی به ملکشاهی حداکثر دو سال آینده

"محمد محمدی"؛ معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب استان ایلام در گفتگو با خبرنگار ما گفت: مشکل کنونی آب شرب شهرستان ملکشاهی، درجه سختی بالای آن است که برای رفع این مشکل دو برنامه کوتاه مدت و بلند مدت درنظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: برنامه کوتاه مدت پروژه آب شیرین کن است که با اعتبار اولیه حدود هفت میلیارد تومان تا ماه آینده به مناقصه می رود.

محمدی افزود: برنامه بلند مدت برای رفع مشکل آب شرب شهرستان ملکشاهی، انتقال آب از سد چم گردلان به شهرستان ملکشاهی می باشد که شهرهای ارکواز، دلگشا، مهر، روستاهای مسیر و بخش صنعت از این پروژه منتفع می‌شوند.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب استان ایلام گفت: این پروژه شامل 24.5کیلومتر خط انتقال با قطر 500 میلی متر، سه ایستگاه پمپاژ، یک تصفیه خانه، 9 هزار متر مکعب مخزن و 25 کیلومتر خط تامین برق می باشد.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای این پروژه گفت: تاکنون دو قطعه از خط انتقال آب به طول 14.5 کیلومتر اجرا شده است.

محمدی با اشاره به خط تامین برق پروژه گفت: خط تامین برق ایستگاههای پمپاژ و تصفیه خانه به طول 25 کیلومتر می باشد که بیش از 98 درصد پیشرفت داشته است.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب استان ایلام ادامه داد: ایستگاه پمپاژ شماره یک به طور کامل احداث گردیده، ایستگاه شماره دو، 10درصد پیشرفت دارد و ایستگاه شماره سه و تصفیه خانه هشت درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی تصریح کرد: برای این پروژه 9 هزار متر مکعب مخزن ذخیره آب نیاز است که شش هزار مترمکعب ساخته شده است و کل پروژه حدود 57 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمدی در خصوص اعتبارات این پروژه گفت: برای این پروژه تاکنون 14 میلیاردتومان هزینه شده و 42 میلیارد تومان دیگر برای تکمیل آن نیاز است که در سال جاری 18.5میلیارد تومان برای این پروژه تخصیص داده شده است.

معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب استان ایلام گفت: پیش بینی می کنیم که در پایان سال 98 یا اواسط 99 یعنی حدود یک و نیم یا حداکثر دو سال آینده این پروژه تکمیل و به بهره برداری برسد.

وی هدف از اجرای این پروژه را تامین آب شرب شهرهای ارکوازملکشاهی ، دلگشا، مهر، روستاهای مسیر و بخش صنعت شهرستان عنوان کرد.

محمدی در پایان گفت: با تکمیل این پروژه، مشکل آب شرب شهرستان ملکشاهی مرتفع می شود.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب